Dentalni turizam u Srbiji

U SRBIJU PO LEPŠI OSMEH”  – DENTALNI TURIZAM – STOMATOLOŠKE USLUGE U SRBIJI SU MEĐU NAJJEFTINIJIM U EVROPI – STOMATOLOZI U POTPUNOSTI PRATE SVE SVETSKE TOKOVE, IMAJU NAJSAVREMENIJU OPREMU I MATERIJALE I, ŠTO JE NAJVAŽNIJE, SRBIJA IMA ŠKOLOVAN STRUČNI KADAR SPECIJALIZOVAN ZA SVE VRSTE STOMATOLOŠKIH USLUGA.

Srbija je sve popularnija destinacija dentalnog turizma za građane Nemačke, Austrije, Švajcarske, Švedske pa čak i Kanade i SAD. Proteklih nekoliko godina broj pacijenata koji dolaze radi stomatoloških usluga u Beograd, Novi Sad, Niš i druge veće centre je udvostručen. Jedna od najpopularnijih destinacija je Subotica , u kojoj Stomatološki centar NorDent godišnje dovede više od hiljadu gostiju. Turistička organizacija ovog grada nagradila je NorDent za izuzetan doprinos podizanju kvaliteta turističkih usluga, razvoju, unapređenju i promociji turizma u 2013, kao preduzeće koje je najviše doprinelo dolasku stranih turista.

Dentalni turizam je grana zdravstvenog turizma kada pojedinci ili organizovane grupe odlaze u druge zemlje u potrazi za jeftinijim stomatološkim uslugama. Taj boravak po pravilu koriste i za obilazak turističih sadržaja i odmor, pa je to spoj lepog i korisnog. U tom smislu Srbija je veoma interesanstna destinacija, u kojoj pored niskih cena nude veoma kvalitetne stomatološke usluge. Stomatolozi iz Srbije su afirmisani van granica naše zemlje po kvalitetu obrazovanja i prekse, koju stiču tokom studiranja. Stomatološke intervencije mogu da obavljaju samo specijalisti koji su završili stomatološki fakultet, prošli praksu, specijalizirali u određenoj oblasti i dobili odgovarajuću licencu.

Stranci u Srbiju dolaze zbog širokog spektra usluga, najčešće protetike, implantologije, oralne hirurgije, beljenja zuba… Stomatološke ordinacije su po pravilu moderno opremljenje, stomatolozi sve više koriste najsavremeniju tehniku i materijale, govore svetske jezike i imaju svestrano obrazovanje. U ordinacijama je oprema koja se koristi u najrazvijenijim zemljama kao što je CAD/CAM tehnologija koja se temelji na 3D tehnologiji i kompjuterski dizajniranom radu, zahvaljujući kojoj se protetske nadoknade izrađuju veoma precizno, od estetskih keramičkih materijala, i to samo tokom jedne posete. Tu su laseri i laserska tehnologija RTG aparati sa digitalnim senzorom koji zamenjuje dentalni film i emituje višestruko manje zračenje nego pri klasičnom rendgen snimku, intraoralne kamere za pregled slabo vidljivih područja usne duplje…

Opredeljujući se za dentalni turizam, većina ordinacija organizuje smeštaj, avionski prevoz, transfer od aerodroma do hotela i fakultativne obilaske turističkih sadržajan u gradu u kome borave i okolini. O tome svoje klijente obaveštavaju preko svojih sajtova i portala koji se bave obvom oblasti turizma. takođe ukazuju na mmogćnost angažovanja turističkih vodiča i prevodilaca.

Na razvoj dentalnog turizma svakako utiče i geografski položaj i saobraćajna infrastruktura odnosno mogućnost da se vrlo brzo i jeftino može stići do željene destinacije. Važan doprinos u formiranju ponude dentalnog turizma u Srbiji daje i Er Srbija, koja mrežom linija i popularnim cenama pruža mogućnost brzog i jeftinog dolaska u Srbiju. U proseku, klijenti ostaju između sedam i deset dana, nakon čega svi odlaze zadovoljni – i sa lepšim osmehom.

Izvor: AirSerbia Review

Text by: Jovo Simišić

Share:
Ovaj website koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Kolačići koji se koriste služe isključivo u svrhu neometanog rada website-a.