Lečenje korena zuba – savremeni pristup

Lečenje korena zuba je jedna veoma česta terapija kod stomatologa, koja se u zadnje vreme osavremenila primenom tzv. endomotora ili mašina za obradu korena zuba.

Dr Stefan Milanović:
“U našoj ordinaciji se trudimo da svim našim pacijentima obezbedmo najbolju i najsavremeniju moguću terapiju, koristeći najsavremenije uređaje i materijale.

Najčešće nam se pacijenti javljaju sa slomljenim delom zuba, spontanim jakim bolom, promenjenom bojom zuba ili otokom, kada je u velikom broju slučajeva neophodno preduzeti pre svega endodontsku terapiju zuba, odnosno lečenje korena zuba. Osnovni cilj lečenja korena zuba je da sačuvamo oboleli zub, ili barem njegov koren, i da mu kasnije određenim procedurama vratimo estetsku i fiziološku funkciju, odnosno ulogu u procesu žvakanja.

Lečenje korena zuba se može obaviti ručno (uz pomoć takozvanih iglica odnosno turpija), mašinski, i kombinacijom obe metode. Ručni pristup danas već spada u tradicionalni, jer je potrebno puno više vremena za lečenje odnosno čišćenje korena, a efekat čišćenja je daleko slabiji od mašinskog.

Mašinski sistem za lečenje korena zuba nam uz pomoć uređaja za mašinsko lečenje korena zuba obezbeđuje bolju efikasnost u čišćenju samog korena, za puno kraće vreme, a ujedno je i puno komfornije za samog pacijenta.

U našoj ordinaciji, uz pomoć jednog od nasjavremenijeg sistema za mašinsko lečenje korena zuba, VDW Reciproc sistema, nastojimo da našim pacijentima pružimo najefikasniju, i najbržu terapiju u lečenju korena zuba.”

Ovaj website koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Kolačići koji se koriste služe isključivo u svrhu neometanog rada website-a.