Professzionális, rendelői fogfehérítés – gyakori kérdések

Milošević Jovana doktornő a fogfehérítés körüli leggykoribb kérdésekről ír:

“A rendelői fogfehérítés egy teljesen biztonságos, fájdalommentes és nem invazív eljárás, mely során a különböző eredetű fogfelszíni elszineződések kerülnek eltávolításra és ezáltal a fogak világosabbá vállnak.

Erre vonatkozóan az egyik leggyakoribb kérdés az, hogy sérül-e a fogzománc az eljárás során. A válasz az, hogy nem, amennyiben fogorvos felügyelete alatt, rendelői körülmények között és ellenőrzött anyagok alkalmazásával történik. Maga a folyamat egy vegyi reakció, mely során a fehérítő gél eltávolítja a mélyebben található elszineződéseket a fogakból. Rendelőnkben Beyond Polus rendszert használunk, mely teljesen biztonságos még az érzékeny fogú személyeknél is. A Beyond Polus lámpa szűrt LED fényt sugároz, ami nem káros.

Még egy gyakori kérdés, hogy mennyivel lesznek fehérebbek a fogak a fehérítést követően és mennyi ideig marad meg ez a világosabb fogszín. A rendelői fogfehérítés eredménye mindig egyéni, de akár 7 árnyalattal is világosabbá válhatnak a fogak és akár 3 évig is megmaradhat az elért eredmény (amennyiben a páciens kerüli a fogszinező szokásokat, mint például a dohányzás, kávézás, teázás, stb.).

Még egy gyakori dilemma és kérdés a különbség a rendelői, az otthoni és a kozmetikai szalonban történő fogfehérítések között. Melyiket válasszuk? Csak a rendelői és a fogorvos által javasolt otthoni készítmények használata biztonságos. Olyan  készítmények használata, melyek nem estek át megfelelő klinikai teszteken, tartósan megkárosíthatja a zománc struktúráját.

Egyesekben felmerül az a kérdés is, hogy fogtöméseket lehet-e fehéríteni. Sajnos a régi, meglévő töméseket nem lehet fehéríteni. Ilyenkor a fogfehérítés után egy héttel, amikor a fogszín stabilizálódik, javasolt a régi tömések cseréje vilgáosabbakra.
Ezek a leggykoribb dillemák a fehérítésre vonatkozóan, de amennyiben további kérdéseik vannak, hívjanak vagy írjanak nekünk bártran!”

Ovaj website koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Kolačići koji se koriste služe isključivo u svrhu neometanog rada website-a.