Mit kell tudni a NorDent higiéniájáról?

Sterilizálás

Számunkra a páciens biztonsága és bizalma a legfontosabb. Ennek érdekében mindent megteszünk, hogy pácienseink biztonságban érezhessék magukat és a fogászatunkban eltöltött idő kellemesen teljen számukra.

Már a fogászati központunk megnyitásakor kialakítottunk egy úgynevezett sterilizáló helyiséget, valamint folyamatosan végezzük a helyiségek és a fogászati eszközök alapos fertőtlenítését és sterilizálását.

Minden fogászati rendelőnk UV lámpákkal van felszerelve, amelyek az alapos fertőtlenítéseket követően, maximális tisztaságot tartanak fenn.

Minden nem egyszer használatos fogászati eszköz a használatot követően alapos fertőtlenítési és sterilizálási eljáráson esik át.

A sterilizálás a tárgyakon, fogászati eszközökön és anyagokon megtapadó összes mikroorganizmusnak elpusztítását és csírátlanítását jelenti. Ez a folyamat rendkívül fontos a megfelelő fogászati kezelések nyújtása során, mellyel elkerülhető a fertőző betegségek terjedése. Sokéves múltra tekintő fertőtlenítési és sterilizálási alapelveink megfelelnek a járványok, sőt világjárványok (COVID-19 és mások) idején jelentkező kihívásoknak is.

Korszerű sterilizáló helyiségünket a legnagyobb egészségügyi központok mintája alapján alakítottuk ki. Minden egyes fogászati eszköz ugyanazon a sterilizálási folyamaton esik át, amely a kézi mosással (a durva szennyeződések eltávolítása) kezdődik, ezt követi az ultrahangos kádban történő tisztítás, a fogászati eszközök gépi mosása, azok steril, légmentesen zárt zacskókba helyezése (ezeken feltüntetjük a sterilizálás dátumát és számát) és végül gőzsterilizátorba (autokláv), a legmodernebb sterilizáló eszközbe helyezzük őket. Az ily módon sterilizált és becsomagolt eszközöket a következő használatukig a sterilizáló helyiség „tiszták” részlegében tároljuk.

A NorDent Fogászati Központ korszerű sterilizáló helyisége panorámaképen.

Klinikánkon a fogászati eszközök a sterilizálási eljárást követően, légmentesen zárt csomagolásban várják használatukat.

Share:
Ovaj website koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Kolačići koji se koriste služe isključivo u svrhu neometanog rada website-a.