Ono što treba da znate o higijeni u NorDent-u

Sterilizacija

Smatramo da je bezbednost i poverenje naših pacijenta na prvom mestu. U tom cilju činimo sve da se naši pacijenti osećaju sigurno, i da im boravak u našoj ordinaciji bude što prijatniji.

U našem stomatološkom centru od svog osnivanja, formirana  je posebna prostorija takozvani ‘sterilni blok’, i sprovodi se rigorozan proces higijene prostorija, kao i dezinfekcije i sterilizacije  instrumenata.

Svaka od naših stomatoloških ordinacija je opremljena sa UV lampom, koja nakon rigoroznih mera dezinfekcije, održava maksimalnu čistoću naših ordinacija.

Svi naši iskorišćeni instrumenti u radu sa pacijentima, a koji nisu predviđeni za jednokratnu upotrebu, prolaze kroz stroge mere dezinfekcije i sterilizacije.

Proces sterilizacije podrazumeva uništavanje svih mikroorganizama i njihovih spora sa predmeta, instrumenata i materijala. Ovaj proces je veoma bitan u cilju pružanja  adekvatne stomatološke terapije i sprečavanja prenosa zaraznih bolesti, a dugogodišnji utemeljen princip dezinfekcije i sterilizacije u našoj ordinaciji spreman je da odgovori na izazove čak i u vreme epidemija, ili pandemija. (covid-19, i druge).

Savremen ‘sterilni blok’ je formiran po ugledu na najveće zdravstvene centre. Svi naši instrumenti prolaze istovetan put od ručnog pranja (prilikom čega se uklanjaju grube nečistoće), zatim boravka u ultrazvučnoj kadici, pranja u mašini za pranje instrumenata, pakovanja u sterilne hermeticki zatvorene kese (na kojima uredno vodimo datume sterilizacije, i broj sterilizacija), i na kraju pakovanje u autoklave odnosno najsavremenije uređaje za sterilizaciju instrumenata. Tako sterilni i upakovani instrumenti se odlažu u ‘čisti’ deo sterilnog bloka, gde čekaju svoj trenutak za upotrebu.

Savremen sterilni blok stomatološkog centra Nordent, panramski prikaz.

Stomatološki pregled u našoj ordinaciji nakon procesa sterilizacije, upakovan u hermetički zatvorene kese i spreman za upotrebu.

Share:
Ovaj website koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Kolačići koji se koriste služe isključivo u svrhu neometanog rada website-a.